Loading…

Kliknite ispod i saznajte više o nama, Axon i Taser proizvodima
započnite istraživati

Službeni modeli

Električni paralizator TASER – visokoučinkovita samoobrana i zaštita osoba i imovine

elektrošoker, službeni modeli

 

Samoobrana i zaštita od napadača na daljinu

Električna oružja su energetska oružja koja rabe električnu energiju za onesposobljavanje subjekta svih vrsta i namjenjena su za zaštitu osoba i imovine. Uređaj TASER radi na principu kratkotrajnog udara visokonaponske struje koji trenutno onesposobljava pogođenog te omogućava brzo uhićenje ili odvraćanje od daljnje aktivnosti. Postoje dvije vrste službenih modela, uređaja za službeno osoblje: Taser X2 koje ima dvije patrone i napredni elektronički i nadzorni sustav, te Taser X26P koji je dimenzijama i izgledom nalik standardnom pištolju. Domet im je do 10,7 m, opremljeni su laserskim nišanom, pokazivačem stanja baterija te “Dataport” sustavom koji čuva podatke o svakoj uporabi oružja. Na prednjoj strani nalazi se patrona ili patrone koje izbacuju dvije male sonde.  Kada se patrone ne koriste ili su ispucane, uređaj djeluje kao jaki “elektrošoker” efektivnog napona od 50.000 volti.

Službeni modeli električnih paralizatora TASER prvenstveno su namijenjeni policiji, vojsci, zaštitarskim tvrtkama, osoblju u osiguranju i vladinim agencijama, a koriste se u preko 7.500 policijskih jedinica diljem Amerike, Kanade, Australije i Europe. Oružje značajno smanjuje ozljede službenika i napadača, ne šteti zdravlju i ne ostavlja trajne posljedice čak i za osobe koje imaju ugrađeni pacemaker i defibrilator. TASER zbog svoje jednostavnosti i visoke efikasnosti sve više zamjenjuje druga sredstva prisile: palice, sprejeve, primjenu fizičke snage, te vatreno oružje.

Taser ima ugrađeni “Dataport” nadzorni sustav uporabe koji omogućuje analizu korištenja uređaja te sprječava zloporabu ili neovlašteno korištenje.

 

Visokoučinkovito sredstvo za samoobranu

Uslijed sve većeg porasta kriminala i nasilja u Hrvatskoj, nesmrtonosno oružje TASER odličan je izbor za visoko učinkovitu zaštitu svih pojedinaca, samoobranu i zaštitu od napadača na daljinu. Ujedno je i izuzetno djelotvorno u provođenju zakonski propisanih obveza službenog osoblja budući da je upotreba krajnje jednostavna i intuitivna, efikasnost vrlo visoka, a održavanje se svodi na zamjenu istrošenih baterija.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o vrstama naoružanja i opreme policijskih službenika ministarstva i unutarnjih poslova (NN 42/06 od 18. travnja 2006.) kojom je između ostalog u specijalnu policijsku opremu uveden i električni paralizator, hrvatski naziv za električno oružje koje trenutno onesposobljava (paralizira) pogođene. Oružje Taser američke tvrtke TASER International upravo je takvo nesmrtonosno oružje namijenjeno osobnoj zaštiti, samoobrani ali i onesposobljavanju svih vrsta napadača, nasilnika, lopova, izgrednika, osumnjičenika, bjegunaca i slično.

Tvrtka ETIS d.o.o. ovlašteni je distributer TASER uređaja za Hrvatsku.

Kako bi se opremili ovim jedinstvenim električnim paralizatorima, elektrošokerima na daljinu visoke djelotvornosti, pošaljite upit za informacije, ponudu, obuku ili za održavanje prezentacije i demonstracije.

Prodaja je isključivo terenska.


TASER X2           TASER X26P